vdWerff-Chauffeursdiensten
Uw reistijd wordt werktijd

Herkennen van een goede Directiechauffeur!

1. Chauffeur is op tijd.

2. Heeft respect voor uw auto.

3. Heeft respect voor u.

4. Kent (de taal van) de weg.

5. Kijkt continue en ver voor zich uit.

6. Communiceert actief.

7. Vraagt of alles naar wens is.

8. Is discreet.

Met het boeken van een Directiechauffeur koop je efficiency en gemak. Maar je legt ook een grote verantwoordelijkheid in de handen van een voor jou onbekend persoon. Deze chauffeur rijdt in uw kostbare vervoersmiddel met u (tevens kostbaar) op de achterbank van de auto. Kun je daarop vertrouwen? Of je met een goede chauffeur te maken hebt merk je snel genoeg. We geven u (inside) tips om snel de goede chauffeur te kunnen herkennen.                                                                                                                                  Chauffeur is op tijd;                                                          Heeft u de chauffeur om 08.00 besteld, dan staat die om 07.50 voor u klaar. Hij zorgt ervoor dat hij wat voorbereidingstijd heeft zodat hij de auto alvast kan klaarzetten, opwarmen en de stoelen en spiegels goed kan zetten. Navigatie wordt ingesteld op het 1e adres en zodoende vertrekt u om 09.00 stipt.                                      

Chauffeur heeft respect voor uw auto:                             De chauffeur rijdt vlot maar defensief. In bochten rijdt die vaker wat langzamer. Hij doet dit expres, want hij zorgt daarmee voor een comfortabele en veilige rijstijl. Maar hij zorgt er wel voor dat jullie op tijd zijn. Is uw type auto op voorhand bekend bij de chauffeur maar heeft hij er niet eerder in gereden? Dan zorgt hij ervoor dat hij weet wat hij kan verwachten wanneer hij instapt en gaat rijden. 

Chauffeur heeft respect voor u:                                         De chauffeur begrijpt dat u een chauffeur inschakelt omdat u productief wilt zijn of juist wilt rusten tijdens de reis. Dat betekent dat hij alleen op de door u gewenste momenten praat en u verder met rust laat. Zo nu en dan kan de chauffeur een korte vraag stellen, maar daarover later meer. Hij is uw assistent voor een dag(deel) en kent daarom een zeer dienstverlenende instelling. Een andere manier om respect te tonen is de representativiteit. Een privéchauffeur houdt rekening met de specifieke wensen van een opdrachtgever. Zijn die niet bekend? Dan komt hij in optima forma voor de dag. Daarnaast heeft hij respect voor uw gezin. Staat hij in alle vroegte voor je klaar? Dan stuurt hij eerst een SMS of App om daarmee de rest van het gezin niet wakker te maken.                                                                      

Chauffeur kent (de taal van) de weg:                               Een goede chauffeur neemt de tijd om de dag met u goed voor te bereiden. Dat betekent dat hij onderzoek doet naar de route naar uw huis om zodoende op tijd voor u klaar te staan, maar uiteraard ook goed bestudeert waar we naartoe moeten, hoe we daar komen en ook in het geval van oponthoud een plan B heeft door bv files. Onderweg houdt hij perfect in de gaten wat het andere verkeer doet, wat de beste snelheid voor dat moment is en wat het meest comfortabel voor u is. Uw chauffeur laat zich zien in het drukke verkeer; hij voorkomt dat er stevig geremd moet worden, hij rijdt comfortabel over vluchtheuvels en rotondes en voorkomt dat de auto over oneffenheden in de weg rijdt die ongemakkelijk voor u aanvoelen.  

Chauffeur kijkt continue en ver voor zich uit:                Meer dan 75% van de automobilisten gebruikt de tijd in de auto om zakelijke telefoongesprekken te voeren. In zekere zin is dat optimaal gebruik maken van de tijd achter het stuur. Maar vergis u niet in de gevaren die dit met zich meebrengt. Niet alleen ben je dikwijls al rijdend met je telefoon bezig (je moet toch iemand opzoeken in de contactenlijst) maar bellen zorgt ook voor tunnelvisie. Want zo werkt het wel. Als je heel druk bezig bent met het verkeer voer je geen goed gesprek en als je een heel goed gesprek voert ben je niet bezig met het verkeer. Mee eens? Chauffeur kent dat probleem niet. Hij kijkt continue om zich heen, scant de omgeving op mogelijke gevaren en is zich de gehele tijd bewust van zijn positie op de weg en in het verkeer. En om jou zo comfortabel mogelijk rond te rijden kijkt Bob voor zich uit. Vér voor zich uit. Zodoende kan hij feilloos aanvoelen wanneer hij de auto kan laten rollen of juist een beetje gas bij moet geven om zodoende uiteindelijk zo min mogelijk te hoeven remmen.          

Chauffeur communiceert actief:                                      Een chauffeur met de juiste dienstverlenende instelling zal met u overleggen hoe u wilt in- en uitstappen en begeleid u daarin. Ook overlegt hij met u waar hij – en hoe laat – klaar zal staan tegen het einde van uw afspraken. Uiteraard let hij ook op status van het accupakket van de auto en laadt op indien noodzakelijk. Hij vraagt aan u of hij je nog met andere zaken kan helpen dan alleen het chaufferen en niet in de laatste plaats belangrijk: Hij vraagt of alles naar wens is. Is de temperatuur in de auto goed? De radio op de juiste zender? Maar hij vraagt niet of zijn rijstijl goed is. Want dat is ‘ie. Hij weet ook hoe hij u op de juiste manier aanmeldt bij aankomst op de afspraaklocatie. en hij begrijpt ook dat alles dat in de auto besproken wordt in die beslotenheid moet blijven.   

                                                                                              Chauffeur is discreet:                                                               Hij begrijpt ook dat alles dat in de auto besproken wordt in die beslotenheid moet blijven. Dus kortgezegt gaat alles wat hij eventueel opvangt het ene oor in en het andere oor uit!

Voldoet uw chauffeur aan dit profiel, dan heeft u een echt goede en professionele chauffeur achter het stuur.